Herman Koch

De greppel

Het is alweer acht jaar geleden dat Het diner van literair fenomeen Herman Koch verscheen. De roman stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times en de rechten van het boek werden aan bijna 50 landen verkocht. Eind 2016 verscheen zijn negende roman De greppel en begin 2017 het door hem geschreven Boekenweekgeschenk Makkelijk leven.

donderdagavond 11 mei – ILFU 1
Herman Koch in gesprek met zijn vertalers Sam Garrett, Maria Rossich en Kerti Tergem
Klik hier voor kaarten


Over De greppel
Macht en jaloezie staan centraal in De greppel. Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw Silvia vreemdgaat met de oerdegelijke wethouder van milieu. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken was bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. En alsof dat nog niet genoeg is, staat ineens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep met de mededeling dat hij en zijn vrouw samen euthanasie willen plegen. De greppel laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens.

**** ‘De greppel is een ode aan de verbeelding.’ – Het Parool

Over Herman Koch
Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet. Inmiddels schrijft hij romans, korte verhalen en columns en is zowel nationaal als internationaal een veelgeprezen auteur. Koch is Nederlands bestverkochte schrijver in het buitenland.

Nieuwsuur-uitzending over het succes van Herman Koch (maart 2017):

Evenementen

Herman-koch-(c)-annaleen-louwes

ILFU 1

donderdag 11 mei
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht

Terug naar overzicht