Mary Costello

Academy Street

Het in 2016 in Nederland verschenen boek Academy Street is de eerste roman van de Ierse auteur Mary Costello. Haar eerdere verhalenbundel The China Factory werd genomineerd voor de Guardian First Book Award en stond op de shortlist voor de Irish Book Award. Ook Academy Street kreeg lovende kritieken en werd gekozen tot ‘Irish book of the year’, won een Irish Book Award en stond op de shortlist voor Costa Book Award.

Vrijdag 12 mei – ILFU 2
Klik hier voor kaarten


Over Academy Street
Tess Logan groeit in de jaren veertig op in West-Ierland als een bedeesd, introvert meisje. Als jonge vrouw besluit ze te verhuizen naar het rumoerige New York. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies. Academy Street is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende New York.

‘Costello slaagt er opmerkelijk goed in de lezer krachtig het verhaal in te zuigen en zich betrokken te voelen bij het lot van haar solitaire hoofdpersoon. Academy Street bezorgt je een knoop in de maag, die gaandeweg steeds verder wordt aangetrokken.’
- ****de Volkskrant

Over Mary Costello
Mary Costello groeide op in het Ierse Galway, maar woont tegenwoordig in Dublin. Ze studeerde Engels en was jarenlang docent. Korte verhalen van haar hand zijn onder andere verschenen in New Irish Writing, The Stinging Fly en in diverse anthologieën. In 2012 verscheen haar verhalenbundel The China Factory en in 2014 de roman Academy Street. De Nederlandse vertaling komt van Wim Scherpenisse.

Evenementen

Graham-swift-(c)-janus-van-den-eijnden

ILFU 2

vrijdag 12 mei
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Mary-costello-(c)-tony-carragher
© Tony Carragher

Terug naar overzicht