Arjen Lubach

in gesprek met Johan Harstad

Arjen Lubach (1979) is schrijver, cabaretier, televisiepresentator en muziekproducent. Hij kreeg de afgelopen jaren vooral bekendheid door zijn wekelijkse satirische nieuwsprogramma Zondag met Lubach. Tijdens het ILFU gaat Arjen Lubach in gesprek met zijn favoriete schrijver, Johan Harstad, over zijn nieuwe roman Max, Mischa & het Tet-offensief.

zaterdagavond 13 mei – ILFU 3
Schrijver en televisiepresentator Arjen Lubach interviewt Johan Harstad.
Klik hier voor kaarten

‘De werelden die Harstad creëert zijn zo verontrustend, romantisch en verslavend, dat het mij moeite kost om naar de echte terug te keren.’
- Arjen Lubach

Lubach heeft een voorliefde voor Scandinavië: hij studeerde Zweeds aan de Rijksuniversiteit Groningen en in zijn boek Magnus vertrekt hoofdpersoon Merlijn, die in Amsterdam enig succes kent als toneelschrijver, naar Zweden. Tot nu toe heeft Lubach vier romans op zijn naam staan, waarvan Magnus en de thriller IV het meest bekend zijn. Verder trad hij op met theatergezelschap Op Sterk Water en schreef hij freelance voor radio en televisie, o.a. voor Koppensnellers en De Wereld Draait Door, waar hij ook een taalcolumn verzorgde samen met Paulien Cornelisse.

Op dit moment is hij druk bezig met zijn tv-programma Zondag met Lubach, dat miljoenen kijkers trekt; soms zelfs over de hele wereld door middel van hilarische filmpjes die viral gaan op social media. Ook bouwt hij aan een carrière als muziekproducent; hij vormt namelijk samen met Sacha Harland het danceduo The Galaxy.

Check ook de facebookpagina van Max, Mischa & het Tet-offensief

Evenementen

Nino-haratischwili-(c)-danny-merz

ILFU 3

zaterdag 13 mei
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Arjen-lubach-(c)-titia-hahne
© Titia Hahne

Terug naar overzicht