Sonja Barend

Je ziet mij nooit meer terug

Sonja Barend (1940) was decennialang een van de meest vertrouwde en geliefde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen. In haar indringende memoires Je ziet mij nooit meer terug is ze niet langer degene die alleen vragen stelt, maar zoekt ze ook de antwoorden.

Vrijdag 12 mei – ILFU 2
Klik hier voor kaarten


Over Je ziet mij nooit meer terug
Al sinds haar jonge jaren achtervolgen vragen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd Sonja Barend. Al zoekende probeert ze inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.

Over Sonja Barend
Sonja Barend (1940) is bekend als televisiepresentatrice en wordt nog altijd de Koningin van de Talkshow genoemd. Deze bijnaam kreeg ze toebedeeld door Adriaan van Dis in een uitzending van Zomergasten. Toen Barend in 2006 stopte met presenteren was ze meer dan veertig jaar op televisie te zien geweest. Beroemd is de slotzin van al haar uitzendingen: ‘Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op’.

Evenementen

Graham-swift-(c)-janus-van-den-eijnden

ILFU 2

vrijdag 12 mei
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, Utrecht
Barend_sonja-%c2%a9_sacha_de_boer
© Sacha de Boer

Terug naar overzicht