Nieuws

Suzanne Vega treedt op tijdens het ILFU

Suzanne_vega_2_by_george_holz_(002)

Groot nieuws! De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega treedt vrijdagavond 12 mei op tijdens het ILFU in TivoliVredenburg. Vega zingt nummers van haar album Lover, Beloved, volledig gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers.

Lees verder

Nieuwe namen ILFU: Tim Parks, Sonja Barend, Mary Costello, Herman Koch en Paulien Cornelisse

Omslagen_persbericht

Talloze (inter)nationale schrijvers komen tijdens het festival met lezers en vertalers bijeen in TivoliVredenburg. Tim Parks, Sonja Barend, Paulien Cornelisse, Gerd Busse, Mary Costello, Hannah van Binsbergen en Herman Koch zijn nu toegevoegd aan het programma.

Lees verder

Nominaties Filter Vertaalprijs 2017

Op donderdagavond 11 mei 2017 maakt Filter. Tijdschrift over vertalen de winnaar bekend van de Filter Vertaalprijs 2017. Er zijn vijf genomineerden die volgens de jury stuk voor stuk een bijzondere en bewonderenswaardige vertaalprestatie hebben geleverd.

Lees verder

CJP's Grote Schrijfwedstrijd

Skrijf_720x0_90_1_0_c

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en hou je van schrijven? Doe dan mee met CJP’s Grote Schrijfwedstrijd in samenwerking met het International Literature Festival Utrecht en Uitgeverij Atlas. Het thema van de wedstrijd is ’Alles van waarde is weerloos’.

Lees verder

Eerste namen voor ILFU 2017: Graham Swift, Johan Harstad, Arjen Lubach en vele anderen

Ilfu2017

Graham Swift, Johan Harstad, Nino Haratischwili, Arjen Lubach, Pierre Jarawan, Jonas Hassen Khemiri, Samanta Schweblin en Xu Zechen komen naar het International Literature Festival Utrecht. Het festival toont van 11 tot en met 13 mei 2017 wederom het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft, dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg. De komende weken wordt de rest van het programma bekend gemaakt.

Lees verder

C.C.S. Crone Stipendia 2017

20110715-ccs-crone-prijs3-240x250

De Gemeente Utrecht nodigt beloftevolle Utrechtse auteurs uit zich aan te melden voor de C.C.S. Crone-stipendia. De stipendia bedragen € 2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Eens per twee jaar worden maximaal drie stipendia uitgereikt. De winnaar(s) worden bekendgemaakt tijdens het festival International Literature Festival Utrecht. Inzenden kan vóór 3 april 2017, 12.00 uur.

Lees verder

Bestel de ILFU festivaluitgave nu vooruit!

Chinabundel-ilfu2017

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) staat voor literatuur vanuit de hele wereld en kiest auteurs voor de zogenoemde ILFU-selectie. Vorig jaar behoorden o.a. Laurent Binet, Connie Palmen en Sunjeev Sahota tot de selectie. Dit jaar zullen tijdens het festival ook een aantal schrijvers uit China optreden.

Lees verder

ILFU verhuist naar TivoliVredenburg

Ilfu_2017_annavankooij

Na een succesvolle eerste editie in het voormalige postkantoor op de Neude, verhuist het International Literature Festival Utrecht (ILFU) dit jaar naar een nieuwe locatie. ILFU brengt drie avonden lang, van 11 tot en met 13 mei 2017, internationale romanschrijvers, vertalers en lezers bijeen in TivoliVredenburg.

Lees verder

Bestel de 'Wie wij zijn'-bundel nu online

Omslagbundel_wiewijzijn_2

Nihad Siries, Samar Yazbek en vele andere Syrische schrijvers en dichters spraken tijdens het ILFU over hun rol als schrijver in het conflict. De bijbehorende bundel Wie wij zijn is nu online verkrijgbaar.

Lees verder

Dit was het ILFU 2016!

13071858_1204296189589678_3803858878487019682_o

Dit was het International Literature Festival Utrecht 2016! Op vrijdag 22 en zaterdag 23 april was het Postkantoor Neude hèt literaire hart van Nederland. Zie hier het fotoverslag en lees hieronder de reacties in de media en op Twitter, tot volgend jaar!

Lees verder