Nieuws

Nieuwe namen ILFU: Tim Parks, Sonja Barend, Mary Costello, Herman Koch en Paulien Cornelisse

Omslagen_persbericht

Talloze (inter)nationale schrijvers komen tijdens het festival met lezers en vertalers bijeen in TivoliVredenburg. Tim Parks, Sonja Barend, Paulien Cornelisse, Gerd Busse, Mary Costello, Hannah van Binsbergen en Herman Koch zijn nu toegevoegd aan het programma.

Klik hier voor kaartverkoop

Ook Graham Swift, Arjen Lubach, Nino Haratischwili, Johan Harstad, Jonas Hassen Khemiri, Pierre Jarawan, Samanta Schweblin en Xu Zechen komen naar Utrecht.

Over de auteurs die zijn toegevoegd aan het programma:

Tim Parks (Engeland) | De roman als overlevingsstrategie (De Arbeiderspers)
De inhoud, de stijl, het soort verhaal én de manier van vertellen vormen samen de overlevingsstrategie die de auteur ontwikkelt als reactie op spanningen in zijn of haar persoonlijke leven. Tim Parks ondermijnt de gangbare literaire criteria en ontmaskert de devotie waarmee de roman traditioneel wordt besproken.

Sonja Barend | Je ziet mij nooit meer terug (De Bezige Bij)
In haar indringende memoires gaat voormalig televisiepresentatrice Sonja Barend op zoek naar de antwoorden op vragen die haar al sinds haar jonge jaren achtervolgen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd.

Paulien Cornelisse | De verwarde cavia (Uitgave in eigen beheer)
Een boek over een cavia die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantooravonturen heel herkenbaar zijn. Paulien Cornelisse gaat tijdens het ILFU in gesprek met Gerd Busse, vertaler van Het bureau van J.J. Voskuil.

Mary Costello (Ierland) | Academy Street (Hollands Diep)
In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies. Dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York.

Herman Koch | De greppel (Ambo | Anthos)
De greppel laat zien hoe de ogenschijnlijk stabiele Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Herman Koch gaat tijdens het ILFU in gesprek met drie vertalers van zijn werk.

Geplaatst op 6 april 2017 door ILFU

Terug naar overzicht

Share |