14 mei 2017 © Michael Kooren

C.C.S. Crone Stipendia 2017: Gerda Blees, Tom Hofland en Patrick Pouw

Op zaterdag 13 mei heeft wethouder Kees Diepeveen van Cultuur tijdens het International Literature Festival Utrecht de C.C.S. Crone Stipendia 2017 uitgereikt aan Gerda Blees, Tom Hofland en Patrick Pouw.

De stimuleringsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers. De stipendia bedragen €2.500,- en zijn bedoeld om een volgende publicatie mogelijk te maken. Naast de drie laureaten, waren ook Anne-Fleur van der Heiden, Martijn Niemeijer en Jori Stam genomineerd.

De jury, bestaande uit Anneke van Dijk (oud-programmeur van muziekcentrum Vredenburg en initiatiefnemer De Nacht van de Poëzie), Sandra van Doorn (eigenaar van boekhandel Broese) en Robert Dorsman (vertaler uit het Zuid-Afrikaans en Engels van onder meer Antjie Krog, Caryl Phillips en John Updike) was zeer te spreken over de hoge kwaliteit van de inzendingen en de diversiteit aan literaire genres. De jury koos de drie laureaten uit een totaal van 22 inzendingen.

Share