13 mei 2017 schrijfwedstrijdbundel

Emma Stomp en Gert-Jan van den Bemd winnen schrijfwedstrijden

Tijdens het International Literature Festival Utrecht (ILFU) zijn op donderdag 12 mei Emma Stomp en Gert-Jan van den Bemd uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk CJP’s Grote Schrijfwedstrijd en de ILFU-schrijfwedstrijd. Stomp en Van den Bemd wonnen met hun verhaal een gesprek met een redacteur van een uitgeverij en een publicatie in de verhalenbundel ‘Niemand anders’, met een titelverhaal van Vrouwkje Tuinman.  

 

CJP’s Grote Schrijfwedstrijd

CJP vroeg schrijvers in de dop een kort verhaal te schrijven, met als inspiratiebron de beroemde quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. Een deskundige jury bestaande uit Eline Driest (ILFU), Sara Madou (hoofdredacteur CJP) en Jelte Nieuwenhuis (Atlas Contact) boog zich de afgelopen tijd over de 200 inzendingen. Emma Stomp won de wedstrijd met haar verhaal ‘Schuilen’.

 

ILFU-schrijfwedstrijd

De jury voor de ILFU-schrijfwedstrijd, bestaande uit Jasper Henderson (journalist en hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever van Lebowski Publishers), Vrouwkje Tuinman (dichter, auteur, journalist en columnist) en Sophie Kok (productiemedewerker van Het Literatuurhuis en freelance redactiewerk) beoordeelde 135 inzendingen. Iedereen vanaf dertig jaar en ouder kon een kort verhaal insturen met als uitgangspunt de quote ‘En hoe verder hij ging des te verder was zijn weg terug’ van C.C.S. Crone. Gert-Jan van den Bemd won de wedstrijd met zijn verhaal ‘Verder van huis’.

 

De jury over ‘Schuilen’ van Emma Stomp:

Michael vindt een man op zolder. Hij is door het dakraam binnengekomen. Een origineel en bevreemdend vertrekpunt in dit verhaal van Emma, dat ons tegelijkertijd intieme stukjes van een relatie laat zien. ‘De laatste keer dat ik het woord ‘sorry’ in mijn eigen huis gebruikte, was toen Christa me vertelde dat ze in theorie weleens verliefd kon worden op iemand anders.’

 

De jury over ‘Verder van huis’ van Gert-Jan van den Bemd:

Met een mooie toon, sterke details en memorabele zinnen heeft dit verhaal iets weg van de film Falling Down met Michael Douglas, maar vergis je niet: een op zichzelf staand, eigenzinnig verhaal is het zeker.

 

 

 

Share