ILFU-schrijfwedstrijd

‘En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg’

Machine-writing-1035292_1920

Kans maken op publicatie in een bundel en een coachingsgesprek met een redacteur van een uitgeverij? Doe dan mee met de ILFU-schrijfwedstrijd voor iedereen vanaf dertig jaar!

Thema
Het ILFU is op zoek naar unieke verhalen van maximaal 1500 woorden. Het thema van de schrijfwedstrijd is een bekende quote van de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone: ‘En hoe verder hij ging, des te langer was zijn terugweg’. Op welke manier dit (vrij te interpreteren) thema terugkomt in het verhaal, is aan de schrijver.

Voor wie?
De ILFU-schrijfwedstrijd staat open voor iedereen vanaf 30 jaar die graag schrijft. Voor schrijftalent tussen de 18 en 30 jaar is er een aparte wedstrijd waar het ILFU partner van is: CJP’s Grote Schrijfwedstrijd.

Deelname
De deadline is verstreken: inzenden is niet meer mogelijk!

Shortlist-kandidaten en winnaar
Het ILFU maakt op 28 april 2017 de tien shortlist-kandidaten bekend via ilfu.nl en social media. De prijsuitreiking volgt op vrijdagavond 12 mei 2017 tijdens het ILFU in TivoliVredenburg. Alle shortlist-kandidaten ontvangen twee toegangskaarten voor deze avond.

Jury
De jury bestaat uit:
• Jasper Henderson, journalist en hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever van Lebowski Publishers
• Vrouwkje Tuinman, dichteres, romanschrijfster, journaliste en columniste
• Sophie Kok, productiemedewerker van Het Literatuurhuis en freelance redactiewerk

Prijzenpakket
Het ILFU publiceert de tien verhalen van de shortlist-kandidaten in een speciale bundel. Alle shortlist-kandidaten ontvangen twee toegangskaarten voor het ILFU op vrijdagavond 12 mei 2017 en krijgen daar twee exemplaren van de bundel.

De winnaar van de ILFU-schrijfwedstrijd wint daarnaast een coachingsgesprek met Jasper Henderson van Lebowksi Publishers en een ILFU-boekenpakket.


Meer weten over schrijven en andere schrijfwedstrijden? Kijk eens op schrijverspunt.nl en schrijvenonline.org