25 april 2017 suzanne-vega-(c)-george-holz

Suzanne Vega treedt op tijdens het ILFU

Groot nieuws! De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega treedt vrijdagavond 12 mei op tijdens het ILFU in TivoliVredenburg. Vega zingt nummers van haar album Lover, Beloved, volledig gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers.

Klik hier voor meer informatie over Suzanne Vega & ticketverkoop

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Carson McCullers (1917-1967) werd geboren. Ze werd beroemd met haar debuut The Heart is a Lonely Hunter. Vorig jaar verscheen die roman in een nieuwe Nederlandse vertaling van Molly van Gelder, dit jaar gevolgd door De ballade van het treurige café, een ander hoogtepunt in haar oeuvre. Op het ILFU gaat Suzanne Vega met auteur en journalist Vrouwkje Tuinman in gesprek over Carson McCullers en speelt ze een aantal nummers van haar laatste album.

Suzanne Vega (1959) voelde zich vanaf haar tienerjaren aangetrokken tot McCullers’ werk. Ze scoorde eind jaren ’80 wereldhits met ‘Luka’ en ‘Tom’s diner’, dat in 2015 in de versie van Britney Spears opnieuw een grote (dance)hit werd. In 2008 ontving ze een Grammy Award voor haar album Beauty & Crime. In 2012 schreef Vega een muzikale eenakter over Carson McCullers waarin ze zelf de hoofdrol vervulde. De liedjes uit dat stuk zijn verzameld op haar meest recente album Lover Beloved (2016).

Share
25 april 2017 suzanne-vega-(c)-george-holz

Suzanne Vega treedt op tijdens het ILFU

Groot nieuws! De Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega treedt vrijdagavond 12 mei op tijdens het ILFU in TivoliVredenburg. Vega zingt nummers van haar album Lover, Beloved, volledig gebaseerd op het werk van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers.

Klik hier voor meer informatie over Suzanne Vega & ticketverkoop

Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Carson McCullers (1917-1967) werd geboren. Ze werd beroemd met haar debuut The Heart is a Lonely Hunter. Vorig jaar verscheen die roman in een nieuwe Nederlandse vertaling van Molly van Gelder, dit jaar gevolgd door De ballade van het treurige café, een ander hoogtepunt in haar oeuvre. Op het ILFU gaat Suzanne Vega met auteur en journalist Vrouwkje Tuinman in gesprek over Carson McCullers en speelt ze een aantal nummers van haar laatste album.

Suzanne Vega (1959) voelde zich vanaf haar tienerjaren aangetrokken tot McCullers’ werk. Ze scoorde eind jaren ’80 wereldhits met ‘Luka’ en ‘Tom’s diner’, dat in 2015 in de versie van Britney Spears opnieuw een grote (dance)hit werd. In 2008 ontving ze een Grammy Award voor haar album Beauty & Crime. In 2012 schreef Vega een muzikale eenakter over Carson McCullers waarin ze zelf de hoofdrol vervulde. De liedjes uit dat stuk zijn verzameld op haar meest recente album Lover Beloved (2016).

Share