Joyce Schrijfwedstrijd

Leopold Bloom wordt wakker...en dan?

Jamesjoyce

Aan het slot van James Joyce’ beroemde roman Ulysses gaat hoofdpersoon Leopold Bloom naar bed na een dag vol omzwervingen door de stad Dublin. Zijn vrouw Molly ligt naast hem wakker. In het laatste hoofdstuk lezen we haar gedachtestroom in zinnen die soms pagina’s doorlopen zonder interpunctie. Naar aanleiding van City2Cities dat dit jaar naast Boedapest ook Dublin als themastad heeft, dagen we alle schrijvers van Nederland uit een vervolg te schrijven op dit hoofdstuk van Ulysses. Leopold wordt de volgende ochtend wakker… en dan? Hoe denkt hij terug op de vorige dag, zijn leven met Molly en wat brengt hem de nieuwe dag?

Het precieze prijzenpakket wordt binnenkort bekend. De beste inzendingen worden in ieder geval gepubliceerd in de speciale Joyce wedstrijdbundel.

Voor iedereen die het laatste hoofdstuk niet meer helemaal paraat heeft, hier de link naar de online (gratis) Gutenberg-versie.

Insturen kan tot en met 23 maart. Mail je inzending naar alain@hetliteratuurhuis.nl. Lees voor deelname de wedstrijdvoorwaarden goed door.

Wil je op de hoogte blijven van City2Cities? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.