Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Arno Van Vlierberghe

België

(c) Brecht van Maele

‘Weinig dichters komen zo ketterend de poëzie binnen als de Vlaamse debutant Arno Van Vlierberghe.’ aldus De Morgen. Arno Van Vlierberghe (1990) woont en werkt in Gent en publiceerde in het verleden al in literaire tijdschriften als Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina en nY. Afgelopen jaar verscheen zijn debuutbundel Vloekschrift (Het balanseer, 2017), die werd genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs 2018. In deze experimentele bundel valt de dichter de huidige samenleving en veilige vormen van poëzie aan. Woekering en wildgroei staan centraal, in de vorm van datanetwerken, machtsbelusten, en meer.

“Wie komt in opstand en tegen wat? Een Arno kwam opnieuw met lege handen op de thuisplek toe.” – ‘Niets is minder waar. Hier hamert een ontegensprekelijke poëzie en dwingt ons tot het besef van wat in groots verzet al doordrenkend dichten is.’ Jury C. Buddingh’-prijs.

 

Share