Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Becky Albertalli

Verenigde Staten

Op de kleuterschool begon Becky Albertalli (1982) al met schrijven, voornamelijk verhalen over haar huisdieren, en op haar twaalfde schreef ze al een volledig toneelstuk. Inmiddels heeft de Amerikaanse in drie romans een geheel eigen universum geschapen, het ‘Simon-verse’, waarmee ze uitgroeide tot een van de meest gelezen Young Adult schrijvers van dit moment. Becky Albertalli debuteerde in 2015 met Simon vs de verwachtingen van de wereld dat dit jaar succesvol werd verfilmd als Love, Simon. Personages hieruit verschenen ook in haar tweede boek De voordelen van onbeantwoorde liefde. Het onlangs verschenen De eigenzinnigheden van Leah Burke is het directe vervolg op Simon en vormt daarmee het derde deel van het populaire universum.

‘Via de Tumblr-pagina van zijn highschool komt de in het geheim homoseksuele Simon (16) in contact met een jongen die onder de schuilnaam Blue een bijna poëtisch bericht plaatst over zijn eenzaamheid als homo-in-de-kast. Het is een ietwat soapachtig uitgangspunt, maar Becky Albertalli weet dit eigentijdse highschooldrama met haar trefzekere toon, levendige personages en geregeld een waardevol inzicht boven dat niveau uit te tillen.’ (Bas Maliepaard in Trouw).

 

Share