Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

broeder Dieleman

Nederland

broeder Dieleman (1976) vertelt verhalen op muziek. De Zeeuwse singer-songwriter staat bekend om zijn Nederlandse folk en heeft na drie jaar een langverwacht nieuw album: Komma. Dit bijzondere dubbelalbum over het krekengebied van het Land van Axel bevat naast twee cd’s ook een fotoboek. Zo neemt broeder Dieleman je zowel visueel als muzikaal mee naar het Zeeuws-Vlaanderen waar hij vandaan komt, leeft, en zijn muziek schrijft. ‘Ik hou van muziek en teksten die zijn geaard in de natuur en het landschap’. Broeder Dieleman treedt op tijdens de ILFU Boekenparade, de kick-off van het nieuwe literaire jaar.

‘De in Zeeuws-Vlaanderen geboren Tonnie Dieleman kroop de laatste jaren uit zijn schulp en slaagde erin met zijn in dialect gezongen liedjes ook veel mensen van buiten Zeeland diep te raken. Zijn teksten gaan over de polders waar hij opgroeide, de daar aanwezige vogels en het diepgewortelde geloof.’ (Willem Jongeneelen in Oor)

Op 25 oktober geeft broeder Dieleman een concert in het Utrechtse Ekko. Koop je kaarten hier.

Share