Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Edward van de Vendel

Nederland

© Jota Chabel

Edward van de Vendel (1964) schrijft gedichten, jeugd- en kinderboeken. Als oud-onderwijzer wil de auteur graag dat zijn boeken echt iets betekenen voor kinderen en jongeren; ‘Ik kwam erachter dat de boeken die ik schreef soms toch ook écht waardevol kunnen zijn voor kinderen en jongeren. Dus dat is nu voortdurend de zoektocht’. Voor de tientallen boeken die van zijn hand verschenen ontving hij meerdere Zilveren Griffels, Gouden Zoenen en andere prijzen. Begin dit jaar verscheen de hernieuwde versie van Pup en Kit. De oorspronkelijke versie uit 2002 heeft prachtige nieuwe illustraties van Floor de Goede en is door het simpele taalgebruik perfect voor kinderen die net leren lezen. Edward van de Vendel stond een paar jaar geleden al eens op De Nacht van de Poëzie, dit jaar verwelkomen we hem op de Kindernacht. Daarnaast presenteert hij de bijzondere Young Adult middag: YALFU.

‘(…) dit lichtpuntje in de kinderpoëzie, dat de kracht heeft van een schijnwerper: het optreden, bijna straattheater, van Edward van de Vendel tijdens de afgelopen Nacht van de Poëzie, afgelopen najaar. Vooral zijn laatste gedicht ‘This varkentje’ – dat in deze gloedvolle vertolking best een nieuw ijkpunt in de kinderpoëzie zou mogen worden – gaat fenomenaal over taal, overtuigingskracht en kleuren alsof er nooit lijntjes wáren.’ Thomas de Veen in NRC Handelsblad.

 

 

Share