Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Ester Naomi Perquin

Nederland

©Tessa Posthuma de Boer

Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin (1980) staat ook dit jaar weer als presentator op de Nacht van de Poëzie. Perquin debuteerde in 2007 met de dichtbundel Servetten halfstok en heeft daar inmiddels drie bundels aan toegevoegd. Voor de meest recente, Meervoudig afwezig, kreeg ze de Herman de Coninck Poëzieprijs. Haar werk typeert zich door toegankelijkheid. In een interview met het NRC Handelsblad zei ze: ‘Soms lijkt het wel een literaire geslachtsziekte. Terwijl op de basisschool poëzie nog vanzelfsprekend en leuk is, vóór er wordt gevraagd naar de bedoeling van de dichter. Ik wil een brug slaan tussen poëzie voor kinderen en voor volwassenen. Het schijnbaar eenvoudige spreekt aan.’ Dit jaar verscheen Lange armen, een bundel die ze als Dichter des Vaderlands schreef nadat ze enkele maanden had meegelopen met de Nationale Politie. Naast gedichten schrijft Perquin ook essays en korte verhalen, en was ze jarenlang columnist voor De Groene Amsterdammer.

‘Het dichterschap van Ester Naomi Perquin (1980) heeft wijde, sterke vleugels. Met een open blik en een scherpe geest plaatst Perquin situaties uit het leven in een nieuw daglicht. Vaak getuigen haar gedichten van eenzaamheid en vervreemding.’ Janita Monna in Trouw.

 

Share