Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Frank Westerman

Nederland

© Llionne Hietberg RV

Frank Westerman (1964) is journalist en schrijver en werkte begin jaren negentig vanuit de Slavische staten als correspondent voor de Volkskrant en NRC Handelsblad. Het is dan ook niet verrassend dat hij met name non-fictie schrijft, of ‘literatuur van de feiten’ zoals de auteur het zelf noemt. Voor zijn boeken is hij met vele prijzen bekroond, waaronder in 2005 de Gouden Uil. Begin dit jaar is Westerman begonnen als redacteur bij uitgeverij Querido Fosfor. In oktober verschijnt hier zijn nieuwste werk Wij, de mens, een filosofische reis naar ons fossiele verleden. Tijdens de ILFU Boekenparade geeft hij hiervan een voorproefje.

Over Wij, de mens: September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter hoog. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, reuzenooievaars van 1 meter 80 en olifanten zo klein als pony’s. Wat zegt deze vondst over wie wij zijn en waar wij vandaan komen? Met een groep studenten gaat Frank Westerman op zoek naar antwoorden.

 

Share