Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Julian Barnes

Groot-Brittanië

© Urszula Soltys

Julian Barnes (1946) is geboren in Leicester, Engeland en debuteerde in 1980 met Metroland. Hij heeft voor zijn boeken vele prijzen gekregen: in 2011 ontving hij de prestigieuze David Cohen Prize for Literature, een tweejaarlijkse Britse oeuvreprijs. Al vier keer stond hij op de shortlist voor de Man Booker Prize. Met zijn roman Alsof het voorbij is (2011), vorig jaar verfilmd, won hij die prijs ook daadwerkelijk. In 2016 verscheen Het tumult van de tijd, een fictionele biografie van de Russische componist Dmitri Sjostakovitsj. Dit jaar verscheen zijn nieuwe roman Het enige verhaal bij uitgeverij Atlas Contact in vertaling van Ronald Vlek. Het is een verhaal over een eerste liefde en een zoektocht naar wat liefde eigenlijk is, maar bovenal het verhaal van een veelgeprezen Britse auteur.

Het enige verhaal is prachtig en treurig in zijn hopeloosheid. Wie het uit heeft, is een stukje dichter bij het antwoord gekomen op de vraag wat liefde is. En tegelijkertijd, dat moet worden gezegd, is hij er ook een stuk verder van verwijderd.’ (Bert Wagendorp in de Volkskrant)

 

Share