Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Nhung Dam

Nederland

© Stephan Vanfleteren

Nhung Dam (1984) doorliep de Toneelschool en speelde rollen in onder meer Flikken Maastricht en Hendrik Groen. Ook schrijft ze theaterstukken en stond ze met haar solovoorstellingen op festivals als Oerol, Tweetakt en Festival der Aa. In 2017 debuteerde Dam als schrijfster. Duizend vaders (De Bezige Bij) is het coming of age-verhaal van een jong meisje dat zich staande probeert te houden in een vijandige omgeving. Het Noord-Hollands Dagblad over de roman: ‘verrast, verwart én boeit. Een boek van on-Nederlandse allure’. Duizend vaders is dit jaar genomineerd voor Het Beste Boek voor Jongeren, die wordt uitgereikt tijdens het ILFU. Nhung Dam is dit jaar ook ambassadeur van de Boekenweek voor Jongeren en schreef samen met Raoul de Jong en Tim Hofman de geschenkbundel 3PAK.

 

Zie hier Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong aan tafel bij Margriet van der Linden als ambassadeurs van de Boekenweek voor jongeren, over de boeken die hen gelukkig maakten:

 

Share