Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Salman Rushdie

Groot-Brittanië

©Beowulf Sheehan

Twaalf romans, drie non-fictiewerken en één verhalenbundel heeft Salman Rushdie (1947) op zijn naam staan. Hij werd in 1947 geboren in Bombay en debuteerde in 1975 met de roman Grimus. Met zijn tweede roman Middernachtskinderen won hij de Booker Prize in 1981; deze roman won in 1993 ook de ‘Booker of Bookers’. Andere hoogtepunten uit zijn oeuvre zijn De duivelsverzen (1989), De laatste zucht van de Moor (1995; Whitbread Prize) en De verleidster van Florence (2008). Afgelopen jaar verscheen zijn nieuwe roman De familie Golden (Atlas Contact, 2017); een satirische roman over de wereld waarin een figuur als Donald Trump president kon worden. Rushdie is te gast tijdens de ILFU Humanities Night, met het toepasselijke thema ‘Heroes and Villains’.

‘Wat Rushdie doet is het op virtuoze wijze in beeld brengen van de wereld waarin een figuur als Donald Trump het uiteindelijk tot president kon schoppen. Het resultaat is een grimmig, virtuoos geschreven, zoals altijd veel van de lezer vragend portret van een verward, verwarrend en meedogenloos tijdperk.’ Hans Bouman in de Volkskrant.

 

Share