Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Ted van Lieshout

Nederland

©Ben Kleyn

Ted van Lieshout (1955) is (kinderboeken)schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Hij heeft inmiddels meer dan vijftig boeken op zijn naam staan, en bijna evenveel prijzen. Zo ontving hij in 2009 de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre en werd Rond vierkant vierkant rond (Leopold, 2015) bekroond met een Zilveren Griffel. In dit bijzondere boek staan beeldsonnetten centraal, aangevuld met korte gedichten en een kleine cursus poëzie voor jongeren. Doordat het visuele aspect centraal staat ‘…is poëzie ook eens toegankelijk voor wie niet graag leest.’ aldus de Volkskrant. Gedichten van Van Lieshout typeren zich door herkenbare onderwerpen, een melancholische insteek en gaan vaak gepaard met tekeningen.

‘In Rond vierkant vierkant rond geeft Ted van Lieshout kinderen een aanstekelijke stoomcursus poëzie. Een dichter wil, legt hij uit, dat je “de woorden proeft alsof je ze nooit eerder gezien hebt. Bij een verhaal is dat anders: de schrijver wil dat je zo opgaat in het verhaal, dat je haast vergéét dat je woorden aan het lezen bent.”‘ Bas Maliepaard in Trouw.

 

Share