Skip to content

Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Tim Hofman

Nederland

Televisie overkwam Tim Hofman (1988) eigenlijk gewoon. Zijn eigenlijke passie is altijd de rijmkunst geweest, zo zegt hij zelf. Hofman is vooral bekend als presentator voor BNN en schuift regelmatig aan bij De Wereld Draait Door. Hij schreef echter ook al columns voor onder andere Nieuwe Revu en debuteerde in 2017 met de bundel Gedichten van de broer van Roos, die een enorme verkoophit werd. De dichtbundel staat vol grappen en mooie woordspelingen, al schuwt Hofman de serieuzere onderwerpen ook niet. ‘Je ziet aan alles dat hij plezier heeft in taal, en in het spelen met taal,’ aldus NRC Handelsblad. Dit jaar is hij samen met Nhung Dam en Raoul de Jong co-auteur van 3PAK, het Boekenweekgeschenk voor jongeren, dat op het ILFU wordt gepresenteerd.

Zie hier Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong aan tafel bij Margriet van der Linden als ambassadeurs van de Boekenweek voor jongeren, over de boeken die hen gelukkig maakten:

 

 

Share