14 mei 2019

Internationale schrijvers voor ILFU Book Talks naar Utrecht Unesco City of Literature

Author Siri Hustvedt

De Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli en de Amerikaanse auteurs Colson Whitehead en Siri Hustvedt komen naar Utrecht voor een ILFU Book Talk. In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht worden nu ook door het jaar heen Book Talks geprogrammeerd. Tijdens deze serie Book Talks met grote namen en smaakmakers uit de nationale en internationale literatuur gaan schrijvers in gesprek over hun nieuwste roman. De eerste ILFU Book Talk met de Canadese schrijver Michael Ondaatje vond plaats in april.

Valeria Luiselli over haar road novel

De tweede ILFU Book Talk is met de Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli. Wytske Versteeg, schrijver en politicoloog, gaat op 19 juni met haar in gesprek over haar nieuwste roman Archief van verloren kinderen (2019, Das Mag/Karaat). Luiselli debuteerde in 2010 met Valse papieren en brak internationaal door met de roman De gewichtlozen. Ze woont en werkt in New York. De immigratiepolitiek van de VS is een belangrijk thema in haar werk, zo ook in deze nieuwe roman. Volgend op de lovende kritieken in Amerika maakt deze road novel nu ook indruk in Nederland. Schrijver en televisiemaker Rutger Lemm opent de avond met een laudatio. Na afloop van het gesprek zal Valeria Luiselli haar boeken signeren.

Valeria Luiselli / woensdag 19 juni / 20.00 uur / TivoliVredenburg / toegang € 15 (Vrienden € 10)

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead naar Utrecht

Op maandag 9 september is Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead te gast. Zijn internationale bestseller De ondergrondse spoorweg werd tevens bekroond met de National Book Award. In deze slavernijroman vertelt hij op onconventionele wijze het verhaal van Cora’s vlucht van een katoenplantage in Georgia in het midden van de negentiende eeuw. Het boek maakte overal ter wereld een verpletterende indruk. Zijn nieuwe roman De jongens van Nickel (Atlas Contact) verscheen onlangs. Voorafgaand aan de Book Talk is hij ’s middags in Het Literatuurhuis te gast om in een ILFU Book Club te spreken met een select aantal van zijn lezers.

Colson Whitehead / maandag 9 september / 20.00 uur / TivoliVredenburg / toegang € 15 (Vrienden € 10)
ILFU Book Club / maandag 9 september / 15.00 uur / Het Literatuurhuis / toegang € 15, incl boek: € 35/€ 40

Siri Hustvedt over machtsverhoudingen en de waarheid over herinneringen

Siri Hustvedt verwierf internationale bekendheid met de romans Wat me lief was en Verdriet van een Amerikaan. Haar boek De vlammende wereld werd genomineerd voor een Man Booker Prize in 2014. Tijdens deze Book Talk op dinsdag 1 oktober zal ze spreken over Herinneringen aan de toekomst (De Bezige Bij) dat in april van dit jaar verscheen. Machtsverhoudingen en de spanning tussen herinneringen en de waarheid zijn actuele en urgente onderwerpen in deze roman waarin het verhaal draait om de figuur S.H. Hustvedt werkt in New York waar ze woont met haar man, de schrijver Paul Auster. Deze Book Talk zou reeds plaatsvinden in mei maar is vanwege ziekte van de auteur verschoven naar deze nieuwe datum in oktober.

Siri Hustvedt / dinsdag 1 oktober / 20.00 uur / TivoliVredenburg / toegang € 15 (Vrienden € 10)

Share