Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 10 seconden

Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De ILFU Book Club is een unieke kans om in klein verband een hedendaagse roman of klassieker te bespreken in aanwezigheid van de vertaler of schrijver. Bij de allereerste ILFU Book Club is niemand minder dan de Italiaanse auteur Paolo Cognetti te gast. De Book Club zal begeleid worden door Jet Steinz.

N.B. Maandagavond 17 september treedt Paolo Cognetti ook op in TivoliVredenburg. Dan vertonen we tevens zijn documentaire The wrong side of the bridge.

Boek: De buitenjongen (De Bezige Bij, 2018). Vertaling: Yond Boeke, Patty Krone
In de Book Club bespreken we Cognetti’s boek De buitenjongen. Dat boek is echter zo verweven met zijn bestseller De acht bergen dat we op de beide boeken zullen ingaan. We sturen je De buitenjongen toe, maar je wordt van harte aangeraden om zelf ook De acht bergen te lezen.

De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig. Zijn leven in Milaan is vastgelopen en hij mist de bergen van zijn jeugd, waar hij al tien jaar niet meer is geweest. Daarom besluit hij een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Het leven in de bergen is eenvoudig: hij hakt hout, legt een tuin aan, maakt vuur. En langzamerhand sterkt hij aan en herontdekt hij wat hij in de loop der jaren was verloren. Wekenlang ziet hij niemand, tot er ineens toch een gestalte opdoemt.

De buitenjongen is een filosofische roman over de schoonheid van eenzaamheid, vriendschap, onze band met de natuur en met familie, en vormt een logisch geheel met de bestseller De acht bergen.

 

Hoe werkt de ILFU Book Club?

Een Book Club duurt twee uur. In het eerste uur bespreek je met elkaar het boek onder leiding van een moderator. In het tweede uur schuift de vertaler of schrijver aan om deel te nemen aan het gesprek en jullie vragen te beantwoorden. Aansluitend is er een borrel in Het Literatuurhuis.

1. Koop een ticket door op de knop tickets hier rechts te klikken.

2. Je kunt kiezen uit twee tarieven:
• een ticket waarbij je het boek krijgt thuisbezorgd, handig als je niet in Utrecht woont of weinig tijd hebt
• een ticket waarbij je het boek zelf ophaalt bij de boekhandel (bespaar porto, verpakkingsmateriaal en milieuvervuilend transport).

3. Je betaalt per iDeal en krijgt direct een e-ticket in je mailbox.

4. In de week van 20 augustus (vier weken voor de start van het festival) sturen we je het boek toe, of laten we je weten bij welke boekwinkel in de Utrechtse binnenstad je het boek kunt ophalen.

Let op! Vanaf 10 september kan het boek alleen nog opgehaald worden in de boekhandel.

5. Op de dag van je Book Club ben je een half uur voor aanvang welkom in Het Literatuurhuis. Veel plezier!

Vragen?

Ik heb het boek al. Kan ik ook een ticket kopen zonder boek?
Nee, dit is hoe het werkt. Een ticket bevat boek + deelname aan de Book Club. Je steunt met deelname aan de Book Club ook de auteur, zijn/haar uitgeverij en de boekwinkel. Heb je het boek al? Geef je Book Club exemplaar dan cadeau aan iemand in je omgeving.

Ik lees het liefst op een e-reader. Kunnen jullie een epub toesturen?
Nee, het is niet mogelijk om epubs onder derden te verspreiden. Wij schaffen uitsluitend fysieke boeken aan en verspreiden die onder de deelnemers.

Hoeveel deelnemers zijn er?
Een Book Club bestaat uit minimaal 6 en maximaal 25 deelnemers.

Wat is de voertaal?
De voertaal tijdens het eerste uur is Nederlands. Als er een buitenlandse auteur te gast is, is de voertaal in het tweede uur Engels, tenzij anders aangegeven. Bij een Nederlandse auteur is de voertaal Nederlands.

Wie wordt mijn leesclubbegeleider?
Vier weken voor het festival, in de week van 20 augustus, maken we je leesclubbegeleider bekend en sturen we je het boek toe.

Wordt er voor hapjes en drankjes gezorgd?
Wij zorgen voor koffie, thee, water en een biertje of glas wijn na afloop.

Wordt er gesigneerd?
Zeker. Alle auteurs zijn bereid hun boeken te signeren. Hun boeken, welteverstaan, parafernalia, t-shirts of lichaamsdelen durven wij niet te garanderen.

 

 

 

 

Schrijvers en artiesten:

Paolo Cognetti

Jet Steinz

maandag 17 september

Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Ticketprijzen: €30 – €35
Soort: ,
Voertaal: Nederlands|Engels

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511 NK Utrecht

Share

Share