Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 4 seconden

Laden Evenementen

©Michael Kooren

  • Dit event is voorbij.

Het ILFU start met een vijf uur durende boekenparade op het Utrecht Uitfeest in De Grote Zaal van  TivoliVredenburg. In een marathonsessie stellen schrijvers hun nieuwe boeken aan je voor in voordrachten en korte interviews. De middag is gratis toegankelijk en je kunt in- en uitlopen wanneer je wilt.

Voor iedereen die wil weten wat hij na de zomer moet lezen gidsen we je door het aanbod van het najaar! Met behalve de nieuwste romans ook aandacht voor non-fictie en muzikale optredens. De presentatie van de boekenparade is in handen van Pieter van der Wielen.

12.00 – 13.00 uur Anna Enquist spreekt over haar roman Want de avond, het vervolg op Kwartet en Mirjam van Hengel over de langverwachte biografie over Remco Campert waar ze jaren aan werkte. Ingmar Heytze geeft een voorproefje van zijn nieuwe bundel samen met zijn band Asfaltfeeën.

13.00 – 14.00 uur Peter Zantingh over de dood van Mattias die centraal staat in zijn derde roman en een gesprek met cabaretier Tim Fransen over zijn debuut Brieven aan Koos. AKO Literatuurprijs winnaar Marente de Moor spreekt over haar nieuwe roman Foon en Joke van Leeuwen over haar nieuwste uitgave Hier.

14.00 – 15.00 uur De Zeeuwse singer/songwriter broeder Dieleman brengt songs van zijn nieuwe album Komma, interviews met Frank Westerman over een filosofische reis naar ons fossiele verleden en de Turks-Nederlandse schrijver Kerim Göçmen over zijn kroniek over het Turkse platteland. Turkije-kenner Hanneke van der Heijden presenteert de Wie Wij Zijn bundel, een kennismaking met literatuur uit Turkije.

15.00 – 16.00 uur Nora Fischer zingt songs van haar debuut HUSH, interviews met de Amerikaanse schrijver Brad Watson over zijn southern gothic roman Juffrouw Jane en acteur/regisseur Daniël Samkalden over zijn debuutoman Nova.

16.00 – 17.00 uur Een tweede sfeervol optreden van broeder Dieleman, veelbekroond vertaler Hans Boland (o.a. van Anna Karenina) aan het woord over zijn debuutroman Vaderinstinct. Verhalenverteller Akwasi draagt vooruit zijn nieuwe bundel en actrice/columnist Georgina Verbaan praat over haar tweede boek Iets om naar uit te kijken

Loop dus tijdens het Uitfeest even binnen voor je dosis nieuwe literatuur en schaf die boeken meteen aan op de Utrechtse Boekenmarkt, de hele dag op het Vredenburgplein.

In TivoliVredenburg kun je een hand-out meepakken met de programmering van alle programma’s deze middag.

zondag 16 september

Tijd: 12:00 - 17:00 uur
Ticketprijzen: Gratis
Soort: , ,
Voertaal: Nederlands|Engels

Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Share

Share