Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Op zaterdag 20 april komt de wereldberoemde auteur Michael Ondaatje naar Utrecht voor de eerste ILFU Book Talk om te vertellen over zijn meest recente roman Warlight. Deze achtste roman van Ondaatje verscheen in 2018 in de Nederlandse vertaling als Blindganger (Uitgeverij Nieuw Amsterdam) en werd lovend gerecenseerd. De Canadese schrijver werd verwierf wereldfaam met de roman The English Patient en zal geïnterviewd worden in een speciaal middagprogramma in TivoliVredenburg door literair criticus en schrijver Jeroen Vullings.

Michael Ondaatje heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan bestaande uit poëzie, scenario’s en non-fictie maar hij is het meest bekend geworden door zijn romans. Zijn bekendste werk, The English Patient, werd in 2018 bekroond met de Golden Man Booker Prize voor het beste fictiewerk van de afgelopen vijftig jaar. Ook werd de roman zeer succesvol verfilmd met Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen. De film ontving maar liefst negen Oscars.

Ondaatje stadswandeling door Utrecht

De familie Ondaatje stamt af van Hollanders uit de tijd dat Sri Lanka een Nederlandse kolonie was. Een van Michael Ondaatjes voorouders, Pieter Quint Ondaatje, studeerde in Utrecht en voerde de beweging aan die enkele jaren voor de Franse revolutie zorgde voor invoering van de democratie in Utrecht. De historicus Simon Schama noemde deze beweging van grote Europese betekenis.

Speciaal voor deze Book Talk is een stadswandeling door Utrecht ontwikkeld door historicus Chaja Zeegers. De wandeling leidt langs betekenisvolle plaatsen uit de tijd van Pieter Quint Ondaatje en wordt gemaakt in combinatie met de Book Talk. Kaarten voor deze combinatie van Book Talk & Walk zijn nu te koop via de button Tickets Huisvrienden. De wandeling start om 13.30 uur bij TivoliVredenburg (verzamelen om 13.15 uur) en eindigt hier ook zodat je ruim op tijd bent voor de Book Talk.

Over Michael Ondaatjes nieuwste roman Blindganger

In Blindganger volgen we Nathaniel door een naoorlogs Londen. Hij probeert van de puzzelstukjes van zijn moeders leven een geheel te maken om er zo achter te komen waarom hij ouderloos opgroeit omringd door duistere figuren.

De Volkskrant: “Warlight is een tergend mooie evenknie van Ondaatjes grootste succes, The English Patient.”

De Groene Amsterdammer over Blindganger: “Blindganger sluit het meest aan op Ondaatjes beroemde roman The English Patient (1992), omdat beide vertellingen spelen in een mistige spionagewereld.”…  “Blindganger speelt zich af in de marge van Britse spionagekringen in het Londen van vlak na de Tweede Wereldoorlog, hoewel de oorlog na 1945 ondergronds koud en minder koud doorwoekert.”

Datum: zaterdag 20 april
Aanvang 15.00 uur
Toegang: € 15
Voor Literatuurhuisvrienden gratis, lid worden? Klik hier

Book Talk + stadswandeling
Aanvang 13.30 uur
Toegang: € 22,50 (via button Tickets Huisvrienden)

Over ILFU Book Talks

In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht dat plaatsvond in september 2018 lanceert het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen. In de ILFU Book Talks worden grote namen uit de internationale literatuur geïnterviewd. Met deze allereerste ILFU Book Talk trappen we dus af met niemand minder dan Michael Ondaatje.

 

zaterdag 20 april

Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Ticketprijzen: €15
Soort:
Voertaal: Engels

Word huisvriend
Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Share

Share