Dit is de festivalwebsite van ILFU 2018. Je wordt nu doorverwezen naar www.hetliteratuurhuis.nl voor alle actuele informatie en ILFU-evenementen in 10 seconden

Laden Evenementen

©John Carey

  • Dit event is voorbij.

De grote Britse historicus Antony Beevor (1946) schrijft al decennialang over de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde bestsellers als D-Day (2009) en Stalingrad (1998). Beevor wordt geroemd om zijn oog voor detail en zijn meesterlijke vertelkunst. Op deze eerste dag van het ILFU presenteert Beevor zijn nieuwste boek De slag om Arnhem (Ambo Anthos, 2018). Een bekend verhaal, gebaseerd op nieuw bronmateriaal.

Ad van Liempt gaat tijdens deze middag met Antony Beevor in gesprek over de historische betekenis van de slag om Arnhem, over ‘Market Garden’, de grond- en luchtlandingsoperatie, maar ook over geschiedschrijving anno 2018.

In De slag om Arnhem geeft Beevor met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij de veldslag van zijn mythen. Antony Beevor komt met een nieuw standaardwerk over de Slag om Arnhem: een uitputtende geschiedschrijving met alle militaire details en aandacht voor de menselijke verhalen

Antony Beevor is onder meer beloond met de Samuel Johnson Prize, de Wolfson Prize for History en de Spaanse La Vanguardia prijs voor non-fictie. Hij is een van de meest populaire, maar ook productieve historici in Groot-Brittannië. Zijn boeken zijn veelvuldig vertaald. Afgelopen januari was de militair historicus nog in het nieuws vanwege het verbod op de Russische vertaling van Stalingrad in Oekraïne en delen van Rusland.

 

Schrijvers en artiesten:

Ad van Liempt

Sir Antony Beevor

zaterdag 15 september

Tijd: 12:30 - 14:00 uur
Ticketprijzen: €12,50
Huisvrienden: €7,50
Soort:
Voertaal: Engels

Uitverkocht Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Share

Share